TUDTAD, hogy az eper a szőlő és a málna után a legjobb mangánforrás?

Az eper egy rendkívül kedvelt és egészséges gyümölcs, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az A-, B- és C-vitaminokon felül található benne folsav és K-vitamin is, ami segít a vérképzésben és csökkenti a vérzések kockázatát. A B-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer egészségéhez, az A-vitamin pedig javítja a látást. A C-vitamin segít a szervezetnek a káros szabadgyökök elleni küzdelemben, és erősíti az immunrendszert. Meglepő, de az összes gyümölcs közül az eper tartalmazza a legtöbb C-vitamint: míg 15 dkg citrom 70 mg, 15 dkg eper 85 mg C-vitamint tartalmaz! Az eper fogyasztása ajánlott a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és az időskori memória romlás megelőzésére is. Az eper alacsony kalória, magas rost- és víztartalmának köszönhetően pedig segít fenntartani az ideális testsúlyt és javítja az emésztést is. Kb. 15 dkg eper mindössze 43 kalóriát tartalmaz, így ideális választás fogyókúrázóknak.

A bazsalikom egy nagyon egészséges és ízletes fűszernövény. Magas antioxidáns tartalmú, tele vitaminokkal: A és C vitaminok, kálium és kálcium. A bazsalikom aromája és íze hozzájárul a jó étvágyhoz és javítja az ízélményt.

Az eper és a bazsalikom remek párosítást alkot, mert az eper édes íze kiválóan ellensúlyozza a bazsalikom fűszeres ízét. A bazsalikom aromája és íze kiemeli az eper ízét.

Az eper szezonja itthon április végétől júliusig tart. Fontos tudni, hogy az eper maximum 2 napig fogyasztható jelentős “minőségromlás” nélkül. A külföldről érkező gyümölcsöket sok esetben növényvédő- vagy tartósítószereknek , illetve egyéb extra kezeléseknek vetik alá, hogy tartósabbak és ellenállóbbak legyenek az utazással és az ezzel járó egyéb megpróbáltatásokkal szemben.

Válaszd a Budapest Szörp Bazsalikomos eper italát, mely tartósítószer-, adalékanyag- és egyben cukor és édesítőszermentes is. Szezontól függetlenül egész évben élvezheted eme kiváló párosítás remek ízét és az eper zamatát!